Intellecta öppnar kontor i London och i Los Angeles

Intellecta AB (publ) expanderar och öppnar via dotterbolaget Propeople Group kontor i London och i Los Angeles.

Som Intellecta tidigare har kommunicerat har koncernen för avsikt att växa organiskt bland annat via etablering på nya marknader.

Storbritannien är en av de största och snabbast växande marknaderna för Open Source/DRUPAL i Europa och ett naturligt nästa steg för vidare expansion av Propeoples verksamhet.

Etableringen av kontoret i London är i linje med Intellectas strävan att följa med sina kunder till nya marknader. Flera av koncernens kunder som bl. a Pfizer UK, Acquia och Warner Music finns på plats. Londonkontoret erbjuder heltäckande service och tjänster för den engelska marknaden.

VD för Propeople UK blir Jon Gunne som närmast kommer från tjänsten som Director of the Digital Centre of Excellence (Europe) på Pfizer Europe.

Propeoples erbjudande, en digitalbyrå som kombinerar teknologi med data och användarbarhet, passar väl mot behoven på den brittiska marknaden, säger Jon Gunne, VD för Propeople UK.

Nyheten att Intellecta via Propeople öppnar kontor i London kommer kort efter att ett nytt produktionsbolag öppnats i Vietnam i januari.

Vi har haft ögonen på Storbritannien under en tid och är mycket glada att  kunna öppna ett kontor i London för att vara närmare våra kunder, säger Michael Drejer, Global CEO Propeople Group.

Propeople Group har sitt internationella huvudkontor i San Jose i Kalifornien. I takt med nya uppdrag och ökad efterfrågan på företagets tjänster utökar Propeople sin verksamhet också med ett nytt kontor i Los Angeles från och med mitten av april.

Detta är ytterligare ett steg på vägen att befästa vår globala position. Los Angeles är en av de mest spännande städerna i USA.  Ett kontor här ger oss fantastiska möjligheter till ytterligare tillväxt och vi ser fram emot att samarbeta med våra kunder i området, säger Michael Drejer, Global CEO Propeople Group.

Om Propeople

Propeople är en digitalbyrå med verksamhet i elva länder på tre kontinenter. I gruppen ingår sedan 1 april 2015 även Blink Reaction. Propeople erbjuder avancerad webbutveckling i kombination med högkvalitativ design och strategi med särskilt fokus på Drupalutveckling. Propeople ingår sedan 2013 i Intellecta-koncernen.

För mer information, vänligen kontakta:

Yann Blandy, vd och koncernchef Intellecta AB
010-212 20 35, 070 716 17 31, 
yann.blandy@intellecta.se

Michael Drejer, Global CEO Propeople Group, drejer@wearepropeople.com

Lotta Boman, informations- och kommunikationschef Intellecta AB
010-212 23 45, 070 735 0702, 
lotta.boman@intellecta.se

Intellecta-koncernen omfattar de ledande konsultbolagen Blink Reaction LLC, Bysted AB, Bysted A/S, Hilanders Advertising AB, Intellecta Corporate AB, ISBIT GAMES AB, Propeople Group ApS, Rewir AB, River Cresco AB, Unreel AB och Wow Events AB. Koncernen har ca 550 medarbetare och bedriver verksamhet i Sverige, Danmark, England, Nederländerna, Tyskland, Österrike, Bulgarien, Moldavien, Ukraina, USA, Brasilien, Vietnam och Kina.