SPEL FRÅN ISBIT GAMES SKA LÄRA BARN OM ÅTERVINNING

Förra året gick första upplagan av ”Batterijakten” av stapeln. 30 000 fjärdeklassare tävlade i att samla in flest batterier och lyckades under tävlingsperioden samla in hela 268 ton förbrukade batterier. Nu ser River-ägda spelutvecklaren ISBIT GAMES till att nästa års deltagare får ett försprång genom att släppa ”Batterijakten” i spelversion. 

”Målet med spelet är att informera och engagera barnen”, säger Markus Koos, Producer, ISBIT GAMES. ”Vi hoppas kunna skapa fler positiva associationer till återvinning eftersom det är så himla viktigt.”

Spelaren kan välja mellan att spela som Elias eller som Elin, och när spelet börjar har massor av batterier försvunnit spårlöst i staden där allt utspelar sig. Spelaren måste nu hitta de försvunna batterierna och återställa ordningen. Det visar sig snart att ett illasinnat kvicksilverbatteri har lurat i alla batterierna att de måste fly undan den hemska återvinningen, och spelarens uppgift blir att lära batterierna att återvinning faktiskt är något bra.

”Vi har fokuserat på att berättelsen och spelupplevelsen ska vara rolig och interaktiv. Jag tror att den här typen av utbildningsmaterial kommer att bli allt vanligare. Man lär sig helt enkelt mer när man har kul”, säger Johan Ericsson, Experience Designer ISBIT GAMES. 

Batterijakten är en insamlingskampanj och tävling för alla fjärdeklassare med syfte att tidigt göra barn medvetna om vikten av att återvinna batterier för såväl miljön som vår egen hälsas skull.

Projektet startades i hopp om att Batterijakten ska resultera i upplysta barn och föräldrar, så att fler batterier kommer in till återvinning.

Projektet har utvecklats och drivs av Varta (sponsor och initiativtagare), Clas Ohlson (batteriinsamlingsplats) och HSR (expert som har som mål att stärka människors miljömedvetenhet).

Spelet Batterijakten kan redan nu upplevas på iOS, tillgängligt via App Store: https://itunes.apple.com/se/app/batterijakten/id943930539?l=en&mt=8

Spelet även kan även upplevas på www.batteriskolan.se och www.nickelodeon.se.

Det kommer även finnas tillgängligt via Google Play vid ett senare datum.

För mer information, vänligen kontakta:

Robert Andersson: VD, ISBIT GAMES och River, 073-501 1263, roan@river.se

Markus Koos, Producer, ISBIT GAMES, markus.koos@river.se

Michela Fazio, Trade Marketing Manager Batteries, Spectrum Brands – Varta Consumerl, michela.fazio@eu.spectrumbrands.com

River och ISBIT GAMES ingår i Intellecta-koncernen.

Intellecta-koncernen omfattar de ledande konsultbolagen Bysted AB, Bysted A/S, Hilanders Advertising AB, Intellecta Corporate AB, ISBIT GAMES AB, Propeople Group ApS, Rewir AB, River Cresco AB, Unreel AB och Wow by Rewir AB. Koncernen har ca 400 medarbetare och bedriver verksamhet i Sverige, Danmark, Tyskland, Österrike, Bulgarien, Moldavien, Ukraina, USA, Brasilien och Kina.