Intellectabyrån Propeople stärker sitt globala team och rekryterar nya ledare för Digital Strategi och Marknadsföring

Köpenhamn 11 november 2014

Propeople som ingår i Intellecta-koncernen, offentliggör idag att man stärker sin globala koncernledning genom rekryteringen av Gus Murray som Global Chief Digital Strategy Officer och Troels Feodor Nielsen som Global Chief Marketing Officer. Gus och Troels kommer att ansvara för Propeoples strategiska initiativ på befintliga och framtida marknader.

Gus Murray får i positionen som Global Chief Digital Strategy Officer ansvaret för Digital Strategy Solutions and Products. Gus kommer närmast från en nordisk ledarroll på DigitasLBi, en global digital marknadsbyrå, där han ansvarade för ett stort digitalt mediateam med fokus på digital strategi, analys och sociala media. Gus arbetade direkt med flera av byråns största kunder, bland andra Volvo, ISS, Tetra Pak, Nordic Choice Hotels och Widex.

Propeople fyller ett hål på marknaden. De representerar en helt ny era av digitala byråer och jag både glad och stolt över att få bli en del av Propeoples team. Jag ser fram emot att arbeta med kunder tvärs över olika marknader och att leverera innovativa lösningar som möter kundernas digitala ambitioner och behov”, säger Gus Murray.

I rollen som Global Chief Marketing Officer kommer Troels Feodor Nielsen fokusera på att utveckla, verkställa och styra go-to-market strategier för Propeople på en global nivå. Troels kommer närmast från positionen som Head of Marketing Operations & Digital Marketing hos Tradeshift, ett online affärsnätverk och faktureringsplattform, med aktive användare i fler än 190 länder. Dessförinnan var han Brand Advisor på inq och arbetade med stora kunder som bland andra Nike, Nike 6.0, Peak Performance, Levi’s, Oakley och HTC.

Jag ser fram emot att bli en del av Propeoples team och arbeta med uppdrag som kan positionera oss som en framträdande spelare på den globala arenan av digitala byråer. Propeoples världsomspännande närvaro och suveräna kompetens ger oss unika möjligheter till innovativt samarbete med kunderna,” säger Troels.

Propeoples Globala CEO Michael Drejer är mycket nöjd över rekryteringarna av Gus och Troels. “Bägge två passar perfekt in i vår globala koncernledning och bibringar värdefull erfarenhet från sina tidigare arbeten. De har bägge visat sig som starka ledare och kommer att hjälpa Propeople att etablera sig som en ledande byrå för den digitala eran globalt.

For ytterligare information: http://wearepropeople.se/nyheter/intellectabyrån-propeople-stärker-sitt-globala-team-och-rekryterar-nya-ledare-för-digital

                                                                                                                                               

Om Propeople

Propeople är en full-service byrå för den digitala eran. Med kontor i Stockholm, Malmö och nio länder på tre kontinenter är Propeople en global ledare i utvecklingen av de senaste trenderna och teknikerna för att leverera avancerad webbutveckling, modern design och företagsmässig strategi.

Propeoples team av fler än 200 digitala specialister har levererat digitala lösningar for världsledande företag och organisationer.

Propeople ApS ingår i Intellecta-koncernen. Andra företag i koncernen är Bysted A/S, Bysted AB, Hilanders AB, Intellecta Corporate AB, ISBIT GAMES AB, Rewir AB, River Cresco AB, Unreel AB och Wow by Rewir AB. Intellecta AB är noterat på NASDAQ OMX Stockholm och har ca 400 anställda i Sverige, Danmark, Österrike, Tyskland, Bulgarien, Moldavien, Ukraina, USA, Brasilien och Kina.

For mer information, vänligen kontakta:

Michael Drejer | Global CEO, Propeople | drejer@wearepropeople.com

Troels Feodor Nielsen | Global CMO, Propeople +45 40333020 | nielsen@wearepropeople.com