Bysted A/S, ett Intellecta-bolag, och Propeople vinner stort digitalt uppdrag för Köpenhamns Kommun

Bysted A/S och Propeople har vunnit Köpenhamns Kommuns stora upphandling för utveckling av en ny omfattande webbplats för kommunen. Uppdraget, som ligger helt i linje med Intellectas strategi att erbjuda starka digitala kommunikationslösningar, kommer att blir ett av Danmarks allra största digitala projekt under året.

Köpenhamns Kommun gick under 2012 helt över till open source-plattformen Drupal av såväl strategiska skäl som för att reducera sina licens-och utvecklingskostnader. Den nya webbplatsen ska underlätta medborgarnas tillgång till hemsidan genom bl.a. bättre användargränssnitt och med en struktur som är bättre anpassad till de många skärmstorlekar som köpenhamnarna använder på nätet. Projektet beräknas vara klart innan årsslutet.

Genom Intellectas samarbete med Propeople har koncernen unika möjligheter att erbjuda digital spjutspetskompetens och omfattande digitala resurser inom allt från digital strategi, UX, design, och html till ren teknisk implementation.

Förutom Köpenhamns Kommun har Bysted A/S tillsammans med Propeople också utvecklat open source Drupal-lösningar för Roskildes och Vallensbæks Kommuner.

Bysted A/S som ingår i Intellecta-koncernen är Danmarks största strategiska design- och kommunikationsbyrå. Propeople är ett danskt webbutvecklingsbolag med kärnkompetens inom open source.